Language switching

Saturday, November 19, 2016

Slevy na FTDNA

Američané mají velký svátek - Thanksgiving. S ním je spojené nákupní šílenství, známe jako Černý Pátek. V tomto slevovém období se každoročně vyplatí nakupovat i genetické testy.

Na https://www.familytreedna.com tak najdete nejnižší slevy v historii. 59$ za autozomální test, v kombinaci dokonce 49$.

Na mitochondriální DNA (linie matek matek) je sleva dokonce 40%.

A jak STR testy tak NGS test Big Y, zabývající se linií otců otců jsou za nejnižší ceny vůbec, pokud využijete maximálních slev.

Pro to se vám vyplatí kouknout na https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CgXRKz2TySvRqSInveSIYoslO7yexAc9d-BzpNhaY1c/edit#gid=1338933495 - dokument, kde celá genealogická komunita sdílí slevové kódy.

Co doporučuju?

Autozomál po 59$ je špička, pokud stále ještě pokrýváte nejbližší, jděte do toho.

Pokud by jste rádi dostali tu vaši mitochondriální haplogrupu do phylotree.org, aby s váší haplogrupou pracovali vědci ve vědeckých pracích, spojte to s autozomálním testem pro někoho s rodinou s vaší mitochondriální haplogroupou, u koho autozom ještě nemáte. 10$ dobrých :)

A konečně BigY. Kromě dražšího (i když zrovna také slevněného) Y Elite u FGC, je to jediná možnost, jak zmapovat vaši otcovskou linii až do současnosti. Pokud těch 10000 máte, je to jedna z nejzajímavějších genealogických investic dnešní doby. Vytyčíte tím totiž svým bratrancům cestu, a vaše linie se probádá mnohem lépe, než jakákoliv bez NGS testování.

No comments:

Post a Comment